- Bättre val | Flytttfirma, Försäkring flyttfirmor, Pensionsavsättning & Villkor

Smarta tips och råd!

Att städa hemmet är något som kan vara krävande och ta tid, men det finns många lösningar på hur man kan förenkla sin hemstädning. Ett rent hem är något vi alla kan trivas i och vi mår bättre både psykiskt och hälsomässigt i ett rent hem.

Tips som underlättar hemstädningen

Ett klokt råd är att alltid börja städa ett rum i taget, på så sätt behöver man inte springa fram och tillbaka mellan rummen. Hittar man disk i vardagsrummet, kan man bara ställa in den i köket och fortsätta där man är. När man dammar är det bra att börja högt upp och för att sedan damma av nedåt. På så sätt sprids mindre damm och allt damm samlas upp längre ner. När man dammsuger är det alltid bra att ha ett öppet fönster även om många dammsugare idag har bra filter. Har man möjlighet, kan man alltid korsvädra medan man dammsuger så slipper man dammlukten. När det kommer till att moppa golven, ska man alltid tänka på att moppa sig ut från ett rum. Då blir det inga fotavtryck eller att man drar in mer smuts på ett redan rent golv. Hemstädning ska vara rolig! Sätt gärna på lite musik antingen i lurar eller högtalare på casino. Musik har en förmåga att ge energi och med musik blir städningen inte så tråkig och statisk, och du kan alltid använda flyttfirma inför flytten. För att ha en bra kontinuitet kan man rotera städningen med djuprengöring ena veckan, och till exempel kök och fönster andra veckan. Ett tips för att slippa silverfiskar i badrummet, är att alltid vädra ut ordentligt efter dusch eller bad. Silverfiskar älskar fukt och vädrar man slipper man även damm som klumpar ihop sig i hörnor.

Hemmagjorda och effektiva rengöringsmedel

Något som länge har använts inom hemmastädning är ättika! Ättika är både miljövänligt och mycket effektivt när man putsar fönster. Om man blandar en del ättika med lika stor del vatten, har man det mest perfekta fönsterputsmedlet och allrengöringen! Ättika på fönster tar bort de där fula ränderna som annars envetet syns i solen hur mycket man än putsar. Ättiks- och vattenblandningen är effektiv mot smuts på många ytor. Man ska dock inte använda ättika på till exempel marmor, sten eller granit. För att effektivt ta bort smuts på kaklet i badrummet, kan man göra en pasta av bikarbonat och några droppar vatten. Skrubba sedan med grov svamp över kaklet, för att sedan spraya med blandningen av ättika och vatten. Har man en propp i vasken, kan man bara hälla 2 deciliter bikarbonat i avloppet och sedan hälla på 4 deciliter kokande vatten. För glas, krom eller speglar kan man blanda 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 matsked majsstärkelse och vatten och sedan ha i en sprayflaska. Allt blir garanterat skinande blankt! I slutändan behöver man inte dyra rengöringsmedel och med egna smarta rengöringsmedel värnar man både om miljön och får ett skinande hem och hjälp med flyttjänster i vänersborg!