- Bättre val | Flytttfirma, Försäkring flyttfirmor, Pensionsavsättning & Villkor

Hur man får en pianoflytt överstökad på smidigast sätt

När det är dags att flytta pianot är det inte många som jublar av lycka, förutom Magnus Samuelsson och hans bror då. Dem är säkert jätteglada när de får bolla runt ett piano bara sådär. Men vi andra dödliga behöver troligen professionell hjälp för att få till en pianoflytt utan att någons rygg, skalle eller piano går sönder. Pianon är riktigt tunga och otympliga, dessutom är de ömtåliga och om man skall få ner dem för en trappa så är det ett projekt som kräver ett gäng starka människor med erfarenhet av tunga lyft för att det skall gå säkert och rätt till.

Hur gör man då?

Ja om du tänker att du ska göra det själv för att spara 2000 kronor så tänk om genast, det är inte värt det. Du kommer troligen skada dig själv, dina vänner eller ditt piano med en flyttfirma stockholm direkt vid hämtning. Ett piano brukar vara värt mer än 2000 kronor och någons fotled, rygg eller skalle är ovärderlig så var inte dumsnål nu, kontakta en flyttfirma för din pianoflytt så slipper du göra bort dig på riktigt.

För att hitta bästa pianoflytten gör så här

Du använder din favorit webbläsare (internet explorer 8) och surfar in på altavista.com och gör en sökning på pianoflytt + Göteborg (exempelvis). Då får du upp en lista på villiga flyttfirmor i din ort, du kollar igenom deras hemsidor (säg runt 8 hemsidor) och sedan väljer du ut de 4 som känns bäst för dig. Begär offert för pianoflytt från alla 4 och vänta sedan på att få tillbaka prisuppgifter. När du fått prisuppgift från alla 4 kan du jämföra priser och vad du får för priset. Ibland kan villkor och försäkringar och dylikt skilja sig och det dyrare kan ibland vara billigare så läs det finstilta!

Var noga med försäkringar

Flyttfirman du anlitar för pianoflytt måste ha en godkänd försäkring annars bör du inte boka hos den. Även om det är billigare att anlita en flyttfirma svart så är det väldigt dumt eftersom varken personalen eller pianot är försäkrat under flytten – och om något händer kan det stå dig dyrt eftersom du är ansvarig för flytten då.