- Försäkring flyttfirmor, Pensionsavsättning & Villkor, Uncategorized

Hur bidrar jag till bra tandhälsa?

En bra tandhälsa är viktigt för ditt välmående. Det är inte kul att ha ont i tänderna och det kan vara otroligt dyrt att inte sköta sin tandhälsa. Det vet alla som har behövt gå till tandläkaren för många gånger. Det är också viktigt för att andra människor inte ska rygga tillbaka när de pratar med dig. Det säkraste sättet att veta när någon inte sköter sin tandhälsa är nämligen att hen har en dig andedräkt. Det är det säkraste sättet att veta att något inte riktigt är som det ska. Det finns som tur är många saker man själv kan göra hemma och det mesta är ganska enkelt. det viktigaste är bara att få rutin på det hela så att det blir av.

Tan borstning, tandtråd och munskölj

Det är inte svårare än vad rubriken säger. Det gäller att borsta tänderna med regelbundenhet, varje morgon och varje kväll och att använda white one tandblekning. Går det för lång tid så kommer de dåliga bakterierna i munnen ha längre tid på sig att förstöra din tandhälsa. När du borstar tänderna så kommer fluoret att stärka emaljen på tänderna men också hjälpa till att spola bort de dåliga bakterierna.

Att använda tandtråd är ett perfekt extra hjälpmedel för att stärka sin tandhälsa, om du klickar här kan du beställa sådan. Det finns ställen i munnen där tandborsten inte kommer åt och då är det bra att använda tandtråd. Om det blöder eller gör ont så är det inte direkt ett tecken på att du ska sluta. Det är faktiskt ett tecken på det motsatta och att du behöver göra det oftare. Ett välskött tandkött tål en del tandtråd men ett dåligt skött tandkött kommer att bli irriterat snabbare.

Efter att du har borstat tänderna så ska du först sila tandkrämen, utspätt med vatten, genom tänderna för att komma åt där du inte kunde komma åt med tandborsten. Du kan även använda munskölj som har precis samma effekt.

Viss kost är sämre

Det finns kost som är sämre än annan när det kommer till tandhälsa. Det uppenbara är naturligtvis godis och andra sötsaker. Sockret bildar en syra när det kommer in i munnen som kan fräta hål på tänderna och därför är det alltid bra att borsta tänderna efter att du har ätit mycket sötsaker. Det kan vara samma problem med sura saker. De har också kapacitet att fräta håll på tänderna. För att undvika det kan du öka salivproduktionen genom att tugga sockerfritt tuggummi. Försök att håll dig borta från småätandet då det ger ett konstant angrepp av frätande syror för att det hela tiden kommer in ny mat i munnen.