- Bättre val | Flytttfirma, Försäkring flyttfirmor, Pensionsavsättning & Villkor

Behöver du en special-flyttfirma?

En flyttfirma kan vara ett bra alternativ till att involvera dina vänner och familj när du ska flytta. Det är aldrig roligt att fråga efter flytthjälp och även om de flesta hjälper till så är det få som tycker att det roligt. Den näst intill obligatoriska “flyttpizzan” är inte mycket till tröst när de har behövt lägga en hel dag på att bära upp och ner någon annans saker. Då är det bättre att du anlitar en flyttfirma som kan hjälpa dig. Det finns massvis av bra firmor som gör flytten enkel och du kan bara fokusera på att komma på plats på din nya adress. Det är ju egentligen det som är det roligare med att flytta, att komma på plats. Att bära lådor upp och ner är ingen höjdare. Såhär går det till.

Du får lådor av flyttfirman

De flesta flyttfirmor har ett paket med ett antal lådor som du kan beställa hem och som du sedan fyller själv – vad kostar kontorsflytt. Vissa firmor kan hjälpa dig att packa ner men då blir det ett helt annat pris då de behöver lägga väsentligt mycket mer tid på att flytta åt. dig. När du har fått lådorna så packar du ner dina saker i dem. Det är viktigt att du inte fyller dem för mycket. Dels för att de inte ska gå sönder men även dels för att personalen inte ska gå sönder när de lyfter. Även om de har utbildning i ergonomiska lyft så är det inte bra att lyfta allt för tunga saker. Du får ha i åtanke att de gör det varje dag. När du har packat dina saker så kör de iväg med lådorna till din nya adress där du kan packa upp dem. Lätt som en plätt.

tips till en flyttfirma som åker från Göteborg

Vad kostar det?

Det är näst intill omöjligt att säga vad det kommer att kosta dig. Det är flera saker som spelar in i priset. Den största faktorn är hur stort du bor och ur många saker du har. Det är kanske inte så konstigt. Det kommer ju att avgöra hur många gånger flyttpersonalen behöver gå fram och tillbaka. Något annat som kommer att spela in på priset är huruvida du bor på en högre våning eller bottenplan och ifall det finns hiss i byggnaden. Finns det ingen hiss kommer de behöva gå i trappor och det tar naturligtvis längre tid. En annan faktor till priset är hur långt du ska flytta. Ju längre du flyttar desto mer tid i bil för personalen och således ett högre pris. Det finns bra kalkyler på de flesta flyttfirmors hemsidor där du kan skriva in alla dessa aspekter och få fram ett pris för din bostad. De är duktiga på att ge offerter så du kan tryggt göra en budget för din flytt.