- Bättre val | Flytttfirma, Pensionsavsättning & Villkor, Uncategorized

Fem bra tips vid flytt

Ska du flytta? Då har du en hel del att tänka på och det kan vara svårt att veta hur, var och när du ska hinna få allt gjort. Som tur är har vi samlat våra bästa tips som blir en bra hjälp på vägen när du bestämt dig för att flytta från en bostad till en annan, oavsett om det ska ske med hjälp av en flyttfirma eller inte.

Packa kartongerna på en våg

Tunga flyttkartongen är ingen höjdare vare sig du planerar att flytta på egen hand eller om du ska anlita en flyttfirma. Det tär på rygg och knän och dessutom kan kartongerna gå sönder.

Ett bra tips för att slippa detta är att damma av en vanlig personvåg att ställa kartongerna på medan du packar dom. På så vis kan du enkelt hålla koll så att dom inte blir alldeles för tunga. Även om en flyttfirma ska stå för bärandet är det en schysst åtgärd!

Börja packa i tid
Att packa inför en flytt tar tid och det är skönt att vara färdig i god tid innan flyttlasset ska gå. Ska en flyttfirma genomföra flytten och du är halvfärdig med packningen när dom kommer och knackar på dörren finns dessutom risk för merkostnader.

Sådant som du inte använder, och vet att du inte kommer behöva använda på ett tag, kan du med fördel börja packa redan när du vet att flytten ska bli av.

Använd kläder som vaddering

Slå två flugor i en smäll när du packar dina flyttkartonger med flyttfirma göteborg, genom att använda kläder och andra mjuka textilier som vaddering. Då slipper du jaga tidningar från vänner och bekanta eller använda plast som är dåligt för miljön. Dessutom slipper du en massa skräp när det är dags att packa upp igen.

Märk kartongerna

En viktig detalj som många glömmer eller helt enkelt struntar i för att det känns onödigt är att göra en märkning på flyttkartongerna. Det är dock bra att veta vad dom innehåller, dels för att kunna hantera kartonger med ömtåliga saker mer varsamt och dels för att var sak snabbare ska kunna hamna på rätt plats i den nya bostaden.

Ta hjälp när det behövs

En flytt innefattar betydligt fler moment än att bara flytta möbler och tillhörigheter från punkt A till punkt B. Kartonger ska packas, du kan behöva göra dig av med saker som inte ska med till det nya boendet, det ska städas ordentligt och så vidare. Att klara allt detta på egen hand utan att arbeta dygnet runt är nästan omöjligt.

Även om en flyttfirma ska stå för själva transporten är det alltså många andra tjänster hos flyttfirmor och moment kvar – . Se till att be om hjälp där det behövs som mest. Har du väldigt mycket som ska packas kan det till exempel vara skönt att ha någon till hjälp just här. Behöver städningen ske snabbt kan det vara här du behöver din hjälp. Bäst är såklart om du har någon frivillig som kan ställa upp och hjälpa dig hela vägen.