Hur får man bort gula tänder hemma?

Ett strålande leende med vita tänder är något många av oss strävar efter. Tyvärr kan våra tänder med tiden utveckla gula fläckar och missfärgningar av olika skäl, inklusive kaffe- och tekonsumtion, tobaksanvändning och naturligt åldrande. Lyckligtvis finns det flera metoder och huskurer som du kan försöka för att få bort gula tänder hemma. I den här artikeln ska vi utforska några av de bästa metoderna för att återfå ett vitt leende utan att behöva spendera stora summor pengar på professionell tandblekning.

En grundläggande åtgärd för att bibehålla vita tänder är att borsta dina tänder regelbundet, minst två gånger om dagen. Använd en fluorerad tandkräm och en mjukborste för att skonsamt ta bort plack och missfärgningar från ytan av dina tänder. Kom ihåg att borsta i minst två minuter varje gång för bästa resultat.

Tandtrådning är också avgörande för att ta bort plack och matrester mellan dina tänder som borsten inte kan nå. Genom att upprätthålla en god munvårdsrutin kan du förebygga gula fläckar och behålla ett vitt leende.

Bakpulver är ett naturligt blekmedel som kan hjälpa till att ta bort ytliga fläckar och missfärgningar från dina tänder. Du kan enkelt göra din egen tandblekningspasta med bakpulver genom att blanda en tesked bakpulver med några droppar vatten tills det bildar en pasta. Borsta dina tänder med pastan i cirka två minuter och skölj sedan noggrant. Var dock försiktig med att inte överanvända bakpulver eftersom det kan vara slipande och skada tandens emalj om det används för ofta.

Kokosolja har många användningsområden

Inklusive att förbättra tandhälsan och bleka tänderna. Metoden kallas ibland “oljedragning” och innebär att du sköljer din mun med kokosolja i cirka 15-20 minuter varje dag. Oljan kan hjälpa till att ta bort bakterier och plack som kan orsaka gula fläckar. Efter sköljning ska du borsta dina tänder som vanligt. Många människor rapporterar positiva resultat med denna naturliga metod.

Jordgubbar innehåller naturliga syror och enzymer som kan hjälpa till att bleka tänderna. För att prova detta hemremedie, mosa några färska jordgubbar till en pasta och borsta dina tänder med den i några minuter. Se till att skölja noggrant efteråt för att ta bort eventuell socker- eller syraresid.

Aktivt kol har blivit allt mer populärt som ett naturligt sätt att bleka tänderna. Genom att adsorbera missfärgningar och partiklar på ytan av tänderna. För att använda aktivt kol för tandblekning, blanda en kapsel eller en tesked aktivt kol med några droppar vatten för att göra en pasta. Borsta dina tänder med pastan i cirka två minuter och skölj sedan noggrant. Kom ihåg att inte överanvända aktivt kol, eftersom det kan vara slitande på tandemaljen om det används för ofta.

Ett av de bästa sätten att förebygga gula tänder är att undvika livsmedel och drycker som kan orsaka missfärgningar. Kaffe, te, rött vin, tobak och kolsyrade drycker är några exempel på ämnen som kan färga dina tänder. Om du inte kan undvika dem helt, överväg att använda en sugrör när du dricker kolsyrade drycker och skölj din mun noggrant efter att ha konsumerat missfärgande ämnen.

Om dina tänder har mer allvarliga missfärgningar eller om du inte ser några resultat med hemmakurer, kan det vara dags att konsultera din tandläkare. De kan erbjuda professionell tandblekning som är säker och effektiv. Tandläkaren kan också bedöma din tandhälsa och ge råd om de bästa behandlingsalternativen